Albert Heijn komt met kassaloze supermarkt!

0
241
kassaloze supermarkt

We hebben er al eens eerder over geschreven: de kassaloze supermarkt! Amazon heeft er een aantal geopend in het buitenland. Albert Heijn komt nu als eerste in Nederland met de mogelijkheid om zonder kassa te winkelen in de Albert Heijn to go. Het systeem is heel anders dan bij Amazon, maar we verwachten dat het een succes kan worden! Meer te weten komen over deze nieuwe ontwikkeling in supermarktland? U leest het in deze blog.

De kassaloze supermarkt werkt eigenlijk heel eenvoudig. De bordjes van de producten zijn voorzien van scanapparatuur. Als iemand een product uit het schap haalt, moet hij of zij het speciale pasje voor het bordje houden. Op deze manier wordt het product dat je gepakt hebt toegevoegd aan je winkelmandje. Vervolgens wordt het geld na ongeveer 10 minuten automatisch van je rekening afgeschreven. Nu gaat het nog via een automatische incasso, maar het is de bedoeling dat de pasjes een soort pinsysteem krijgen.

Kassaloze supermarkt: super snelle service

Het pasje scannen is het enige wat je nog hoeft te doen. Het voordeel hiervan is de snelheid, geen lange rijen bij de kassa meer. Op stations is het belangrijk dat de doorlooptijd laag blijft zodat mensen snel producten kunnen kopen voordat de trein gaat. In het pasje zit ook een spaarsysteem ingebouwd op de koffie bijvoorbeeld. Geen gedoe meer met onhandige spaarsystemen en extra pasjes. Je spaart gewoon door je pasje voor de scanner te houden bij het koffieapparaat. Het is ook de bedoeling dat we uiteindelijk kunnen scannen met onze telefoon, zodat ook een extra pasje in onze portemonnee niet meer nodig is.

Het is alleen de vraag of dit het diefstalgehalte in de winkel niet vergroot. Misschien verlaagt dit wel het diefstalgehalte. Als je producten scant hoor je een piepje. Je kunt niet zomaar meer weglopen met de producten, mensen merken het waarschijnlijk sneller op. We gaan meemaken hoe dit in de praktijk gaat uitpakken.

Bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER