Voorkom ticketfraude met de blockchain technologie

0
255
Blockchain technologie

Wanneer bepaalde artiesten erg populair zijn komt het voor dat concerten uitverkocht raken en dat doorverkopers actief worden op bijvoorbeeld marktplaats. Vaak worden er dan torenhoge prijzen gevraagd, en het is nog maar afwachten of het ticket wel echt is. Om iedereen een eerlijke kans te geven op een ticket heeft GUTS de blockchain technologie ingeschakeld.

Voor artiesten zijn de toeschouwers het belangrijkst. Zonder fans kunnen zij hun vak niet uitoefenen. Het is vervelend wanneer het de echte fans moeilijk gemaakt wordt om naar een optreden te komen, omdat er woekerprijzen worden gevraagd en er geregeld fraude gepleegd wordt. Om dit te voorkomen komt Guts met een systeem om ticketverkoop veilig, transparant en eerlijk te laten verkopen.

Slimme tickets met de blockchain technologie

Met behulp van de blockchain technologie kunnen er via het Guts-systeem slimme tickets op de markt gebracht worden. De ticketverkoop geschiedt dan ook via het platform van Guts. Wanneer je een ticket gekocht hebt en je kunt niet gaan, dan kun je het ticket via ditzelfde platform weer verkopen. Wanneer er een ticket opnieuw verkocht wordt krijgt het een nieuwe code. Je hebt dus niet meer het probleem dat er meerdere tickets met dezelfde code in omloop zijn. Wanneer je een ticket koopt via het blockchain systeem ben je ervan verzekerd dat het een uniek ticket is.

De informatie en de wijzigingen worden opgeslagen en versleuteld waardoor het duidelijk wordt hoe vaak het ticket van eigenaar gewisseld is. Vervolgens wordt bij iedere doorverkoop de code veranderd, zodat ieder ticket uniek blijft.

Zitplaatsen

Niet alleen in geval van doorverkoop is de blockchain technologie interessant, ook op het gebied van zitplaatsen kan blockchain handig zijn. Er worden niet per ticket gelijk zitplaatsen toegekend. Dit wordt pas een dag voor aanvang gedaan. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt dus die mensen krijgen de beste plaatsen. Daarnaast wil je graag met je gezelschap zitten tijdens een concert. Ook daar is rekening mee gehouden.

GUTS werkt dan wel met de blockchain technologie, maar de gebruikers merken hier verder niets van. Er is geen kennis nodig van blockchain. Wanneer je gebruik maakt van dit systeem werkt het gewoon hetzelfde als een normale ticketverkoop alleen is het stukken veiliger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER