CaliBurger: de slimme hamburgerketen

0
219
CaliBurger

Hamburgerketen CaliBurger experimenteert steeds vaker met slimme toepassingen in verschillende hamburgerrestaurants. Een tijdje geleden introduceerden zij de Flippy: de burgerbakkende robot. Om de restaurants nog slimmer te maken gaan ze aan de slag met kunstmatige intelligentie via een bestelscherm met ingebouwde camera die voorzien is van gezichtsherkenning.

Flippy: de hamburgerbakkende robot

Flippy is een robot die hamburgers kan maken. Deze robot is uitgerust met kunstmatige intelligentie en leert met behulp van machine learning het menu uit zijn hoofd. Op deze manier leert hij steeds meer soorten burgers te bereiden. Het enige wat de medewerker nog moet doen, is de order doorgeven. Zo leren zij ook om te gaan met de veranderende menukaarten naarmate de seizoenen veranderen. Flippy weet precies hoe lang de burgers gebakken moeten worden en wanneer het tijd is om ze om te draaien. Hierdoor kun je een constante kwaliteit van de hamburgers garanderen. Een ander interessant fenomeen waar CaliBurger sinds kort mee begonnen is, is de slimme besteldesk.

De slimme besteldesk van CaliBurger

Sinds kort heeft CaliBurger een nieuwe technologie die ook gebaseerd is op kunstmatige intelligentie. Met het doel om minder werknemers in de restaurants nodig te hebben is er de slimme besteldesk ontwikkeld. Wanneer klanten binnenkomen lopen ze niet naar een medewerker achter de kassa maar naar een groot scherm waarop zij hun order kunnen plaatsen. Zij hebben een nieuwe stap gezet voor het loyaliteitsprogramma. De besteldesk is namelijk voorzien van gezichtsherkenning. De trouwe klanten kunnen hun favoriete producten in een handomdraai bestellen, precies zoals zij het willen. Vooral voor mensen die speciale wensen hebben is dit een fijne bijkomstigheid. De mensen die lid zijn van het loyaliteitsprogramma krijgen namelijk met één glimlach te zien wat hun bestelhistorie is.

Dit scheelt veel tijd, waardoor de rijen minder lang zijn en de bezoekers van het restaurant tevreden blijven. In combinatie met een perfect gemaakte burger lijkt dit een gouden formule om de hamburgerketen naar een hoger niveau te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER