Chatbot coaching voor mensen met chronische ziekte

0
108
Chatbot coaching

Nori, jouw hulp bij het optimaliseren van je levensstijl wanneer je een chronische ziekte hebt. Achter de chatbots zit een technologie die het laat lijken alsof je met echte mensen praat. Dit is niet het geval, je praat met een chatbot. Nori is een chatbot die chronisch zieke mensen helpt om het leven zo optimaal mogelijk te maken. Wat houdt chatbot coaching in, hoe werkt het en wat kunnen we hier in de toekomst van verwachten? U lees het in deze blog.

Chatbot coaching, hoe werkt het?

De chatbot zien we steeds vaker terugkomen in ons dagelijks leven. Zoals velen wellicht weten gebruiken veel bedrijven de chatbot om de klantenservice in goede banen te leiden. Een aantal jaar geleden waren deze chatbots enkel in staat om de meest voor de hand liggende vragen te beantwoorden. Tegenwoordig zijn chatbots tot veel meer in staat met de komst van machine learning. Chatbots zijn steeds vaker voorzien van zelflerende systemen, dit wordt ook wel machine learning genoemd. De bots leren van de gesprekken die ze hebben met de mensen. Hierdoor worden ze steeds slimmer en wordt het steeds eenvoudiger voor ze om complexere vragen te beantwoorden.

Coaching voor mensen met chronische ziekte

De bedenker van deze wijze van chatbot coaching heeft eerst grootschalig onderzoek gedaan naar de levensvatbaarheid van Nori. Zitten mensen er wel op te wachten? Uit verschillende interviews met vele patiënten blijkt van wel. Als gevaar van chatbots wordt vaak het onpersoonlijke karakter genoemd, maar de geïnterviewden vonden dit juist niet het geval. Het nadeel van gezondheidsapplicaties is dat je er vaak enorm veel data moet invullen voordat ze nuttig advies kunnen geven. Bij Nori is dit anders, die leert van gesprekken en kan je daardoor snel advies geven over een probleem waar je op dat moment tegenaan loopt. Ook is het mogelijk dat Nori bepaalde patronen leert herkennen en kan hij je advies geven over mogelijke oplossingen. Dit alles om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.

Meer te weten komen over chatbots? Klik hier!

Bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER