Eindhoven komt met Smart City Starterk!t

0
214
Smart City Starterk!t

Afgelopen week heeft de stad Eindhoven de Smart City Starterk!t gelanceerd tijdens het Beyond Data Event. De starterkit is een handvat voor steden om de stad eenvoudiger om te zetten naar een slimme samenleving.

Internet of Things biedt vele interessante mogelijkheden op het gebied van de smart city trend.  Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het verkeer beter door te laten stromen met behulp van slimme sensoren. Het is niet eenvoudig om een stad te transformeren naar een slimme stad. Eindhoven helpt andere steden met de Smart City Starterk!t een eindje op weg.

Wat heeft de Smart City Starterk!t te bieden?

De Smart City Starterk!t bevat twee soorten instrumenten. De beleidsinstrumenten helpen de stad om de transitie naar een smart city soepel te laten verlopen. Daarnaast is er software die de veiligheid op bepaalde plaatsen in de stad kan vergroten. Via deze software krijg je inzicht in de mensenstromen. Op basis daarvan is het mogelijk om de mensenmassa’s in de toekomst beter over de stad te kunnen verdelen. De mensenstromen worden inzichtelijk gemaakt met behulp van onder andere videocamera’s die de bewegingen van de mensen in kaart kunnen brengen.

De interessante toepassingen die Eindhoven voor een smart city heeft bedacht komen niet uit de lucht vallen. In samenwerking met het CBS is in 2016 een Urban Data Centre opgericht. Hier wordt gekeken naar mogelijkheden om data effectief in te zetten zodat de samenleving daar voordeel van kan hebben. Het CBS is in het bezit van relevante data op het gebied van infrastructuur, privacy en het opslaan van data. Er zijn nog veel meer interessante toepassingen op het gebied van de Smart City zoals bijvoorbeeld de slimme lantaarnpaal.

De Smart City Starterk!t is gratis beschikbaar zodat andere steden ook gebruik kunnen maken van de software om de stad een stukje veiliger te maken met behulp van het Internet of Things.

Meer informatie? Klik hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER