Interactieve series: jij bepaalt het einde!

0
156
interactieve series

Netflix is een voorloper op het gebied van kunstmatige intelligentie op het gebied van series. Zo maken ze al een tijdje gebruik van kunstmatige intelligentie om suggesties voor kijkers aan te geven. Ook hebben zij op de soort kijker afgestemde previews van films en series. Nu komt Netflix met interactieve series om een nieuwe doelgroep aan te spreken. De kijker bepaalt het einde van de aflevering. Meer weten over dit nieuwe fenomeen? Je leest het in deze blog. 

Eerder heeft Netflix al een interactieve serie voor kinderen uitgebracht. In dat concept mogen de kinderen aan het begin van de film kiezen hoe de film verder zal gaan verlopen. Nu willen ze dit ook voor de volwassenen uit gaan testen. Netflix wil met deze interactieve series een nieuwe doelgroep aanspreken. De fanatieke seriekijkers mag Netflix al tot haar klantenkring rekenen. Daarom is het tijd om nog meer mensen aan zich te binden. Met deze interactieve series probeert Netflix de gamers te interesseren voor series. Met het spelelement proberen ze de mensen die gamen te interesseren voor het kijken van series. Black Mirror is een van de series waarvan we binnenkort het einde kunnen beïnvloeden.

Interactieve series, gaat dat werken?

De vraag is alleen of wel zelf willen bepalen wat het einde van de film is. Het is natuurlijk een leuk spelelement, maar kijken mensen niet ook graag naar series omdat ze juist niet weten wat het einde is? Dat die onwetendheid juist voor spanning en interesse in de serie zorgt. Daarnaast is het nog veel lastiger om de series te maken. Voor ieder keuzemoment zullen meerdere scripts moeten worden gemaakt. Ook de wetenschappers zijn nog niet helemaal overtuigd van dit concept. Ze hebben echter genoeg geld om dit concept uit te proberen. Mocht het toch een groot succes worden, dan is Netflix de eerste.

Bron

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER