Internet of Things innovatie op het spoor

0
670
innovatie

Internet of Things begint steeds meer zijn weg te vinden in onze maatschappij. Ook de spoorwegen blijven niet achter in deze ontwikkeling. Er zijn verschillende innovaties die ervoor zorgen dat reizen via het spoor veiliger, duurzamer en efficiënter wordt. Voorbeelden hiervan zijn de Intelligent Platform Bar, slimme Internet of Things sensoren en Routelint. Innovaties op het spoor.

Intelligent Platform Bar

Ook op het spoor zijn er vele innovatieve Internet of Things toepassingen mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de Intelligent Platform Bar, dat is een ledbalk boven het perron die reizigers van verschillende interessante informatie kan voorzien omtrent het instappen in de trein. Het wordt mogelijk om precies bij de gewenste deur in te stappen, bijvoorbeeld bij de deur waar fietsen geplaatst kunnen worden of de deuren waar de eerste klasse te vinden is. Daarnaast kan deze informatie monitoren dat reizigers meer verspreid over de trein instappen, waardoor de drukte meer verspreid wordt.

Sensoren voor innovatie op het spoor

Daarnaast zijn er Internet of Things sensoren die belangrijke informatie bevatten. Met het nieuwe Internet of Things (IoT) netwerk wordt beoogd de betrouwbaarheid en veiligheid van de spoorwegen te verbeteren. Daarnaast kunnen de wissels op het spoor gemonitord worden via deze toepassing. Ook wordt het mogelijk om een voorspelling te maken wanneer er onderhoud gepleegd moet worden. In het verleden moesten medewerkers kilometers langs het spoor lopen om te bekijken of het plegen van onderhoud noodzakelijk was. Met de komst van de IoT sensoren is het niet meer nodig omdat zij zelf de benodigde informatie kunnen doorsturen. Naast efficiëntie kan dit ook zorgen voor meer veiligheid op het spoor, omdat nu snel en eenvoudig inzicht wordt geboden in de status van het spoor. Hierdoor wordt het mogelijk om op tijd onderhoud te plegen en kan verouderd materiaal snel vernieuwd worden.

Veiligheid op het spoor met IoT

Een andere toepassing omtrent veiligheid is het zogenoemde RouteLint, een hulpmiddel voor machinisten. Dit apparaat stelt de treinmachinisten op de hoogte van wat zich afspeelt op het spoor voor of achter de trein, zodat de machinist snel op veranderingen kan anticiperen. Bijvoorbeeld wanneer een trein ervoor later is, dan kan daar op ingespeeld worden door de machinist, door langzamer te gaan rijden en een veilige afstand te bewaren. De machinist is op de hoogte van de relevante informatie omtrent zijn traject, hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de treindienstleider te bellen daarom kan er sneller geschakeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER