Bouwmarkten en kunstmatige intelligentie

0
106
Bouwmarkten

Kunstmatige intelligentie is één van de Internet of Things- trends die in onze samenleving op steeds meer gebieden binnentreedt. Ook de bouwmarkten willen mee in deze trend. Intergamma wil vaker gebruik gaan maken van kunstmatige intelligentie. Zij zijn nu een experiment gestart met verschillende toepassingen. Ook voor de langere termijn hebben zij interessante plannen. 

Bouwmarkten en kunstmatige intelligentie

Intergamma is het moederbedrijf van bouwmarkten zoals de Gamma en Karwei. Zij willen in de veranderende behoefte van de klanten voorzien. Zo zijn er zuilen in de winkel te vinden waarbij producten opgezocht kunnen worden die in de winkel even niet op voorraad zijn. Je kunt dan eenvoudig de producten die je nodig hebt online bestellen. Ook op het gebied van kunstmatige intelligentie wil Intergamma investeren. Zij willen de websites van deze bedrijven voorzien van verschillende toepassingen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Ook in de winkel wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om inzicht te krijgen in wat de mensen nou eigenlijk kopen in de winkel en in welke combinatie. Hoe werkt dat dan? Alle bonnetjes worden geanalyseerd. Op basis van deze informatie kun je de winkel aanpassen op veelgemaakte combinaties. Daarnaast kunnen er aanbevelingen gedaan worden die ook echt gebaseerd zijn op wat andere klanten veelal in combinatie met het product kochten.

Intergamma heeft ook een andere interessante doelstelling voor de langere termijn. Ze werken aan een applicatie waarbij we straks vanuit huis via de app kunnen kijken welk schroefje we nodig hebben. Dit zal veel ritjes naar de bouwmarkt besparen!

Meer mogelijkheden KI in de bouwmarkten

Op het gebied van Internet of Things zijn er nog meer toepassingen waar de bouwmarkten wellicht in de toekomst gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van robots in het magazijn of een robot die de zware producten voor de klant kan pakken en meebrengen naar de kassa.

Veel bedrijven zijn nog terughoudend met kunstmatige intelligentie, maar het kan een enorme toevoeging zijn voor het bedrijf en de klanten. Lees hier onze blog over dit onderwerp.

Bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER