Olisto verbindt al uw slimme apparaten

0
295
Olisto

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van slimme apparaten waaruit we interessante informatie halen. Zo hebben we het gehad over de KLM Blue Bot, het slimme bed en de mogelijkheden op het gebied van een smart city. Olisto komt met een concept waarbij alle slimme apparaten en diensten bij elkaar komen op één platform.

Olisto wil ons leven gemakkelijker, veiliger en leuker te maken. Zij hebben een applicatie ontwikkeld waarbij alle slimme apparaten met elkaar verbonden worden. Alle relevante informatie komt samen in de Olisto-applicatie. In deze applicatie kun je alle slimme apparaten bedienen. Daarnaast worden er verbanden gezocht tussen de verschillende toepassingen om de kwaliteit van leven te verbeteren. We bespreken een aantal mogelijkheden.

Toon: een slimme thermostaat

Olisto is de drijvende kracht achter Toon, de slimme thermostaat. Met Toon krijg je inzicht in je verbruik, waardoor je weet waar je nog kunt besparen. Naast het bedienen van de thermostaat kun je ook andere apparaten koppelen aan Toon, denk aan slimme stekkers. Met behulp van deze slimme stekkers kun je via Toon precies zien welke apparaten veel stroom verbruiken. Kortom, met Toon heb je inzicht in je energieverbruik en kun je er ook daadwerkelijk iets aan doen! Toon is ook verbonden met Olisto, zodat deze informatie gekoppeld kan worden aan alle andere informatie.

Olisto: vele andere mogelijkheden

Naast Toon kunnen ook talloze andere apparaten en applicaties verbonden worden met de applicatie. Denk bijvoorbeeld aan de Fitbit, Home Connect (zoals Bosch en Siemens), Philips Hue en verschillende sociale applicaties. Ook kunnen allerlei huishoudelijke apparaten gekoppeld worden aan de applicatie. Zo kunnen bijvoorbeeld een rookmelder en een oven aan elkaar gekoppeld worden. Gaat de rookmelder af, dan kan de oven automatisch uitgezet worden. De applicatie van de gemeente Amsterdam is ook verbonden met Olisto. Dit kan erg interessant zijn op het gebied van de smart city trend.

Via Olisto kan er bijvoorbeeld informatie worden verstrekt over vrije parkeerplaatsen en laadpalen in de buurt of wanneer het (plastic) afval buiten gezet moet worden. Daarbij kun je bijvoorbeeld de weer-applicatie toevoegen, zodat je ook nog weet op welk tijdstip van de dag je het beste naar buiten kunt om het vuilnis weg te zetten. Je kunt de applicatie precies inrichten hoe jij dat zelf wilt, volgens je eigen regels. Geen onnodige pushberichten, enkel datgene wat voor jou toegevoegde waarde biedt. In de toekomst zal dit nog veel interessanter worden naarmate we steeds meer gebruik gaan maken van slimme apparaten.

Meer weten over de toepassingen van Olisto? Bekijk dan hier de website.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER