Een slim huis: consumenten over voor- en nadelen

0
237
slim huis

Slimme technologie is steeds vaker het onderwerp van gesprek. Slimme steden, slimme auto’s en slimme huizen zijn ontwikkelingen die we steeds vaker in het dagelijks leven tegenkomen. Het Internet of Things kan heel waardevol zijn voor consumenten en bedrijven. Uit onderzoek blijkt echter dat we niet allemaal zitten te wachten op snelle technologische ontwikkelingen. Hoe werkt een slim huis en wat zijn de voor- en nadelen volgens de consumenten? U leest het in deze blog.  

Een slim huis: hoe werkt het?

Een slim huis betekent dat de apparatuur in het huis voorzien is van een verbinding met het internet. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan lampen die je overal aan en uit kunt zetten met een mobiele applicatie. De apparaten worden verbonden met je mobiele telefoon via de WiFi-verbinding. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de slimme stopcontacten. Deze stopcontacten maken het mogelijk om de lichten aan en uit te zetten waar je maar wilt. Een andere trend is de persoonlijke assistent in je huis. Deze assistent kan helpen bij allerlei dingen in huis. Zo kan het boodschappen bestellen of vertellen dat je vandaag een paraplu mee moet nemen omdat het gaat regenen. Ook heeft KLM een persoonlijke inpakhulp ontwikkeld zodat je goed voorbereid op vakantie kunt! Lees hier het artikel over de KLM Blue Bot.

Een slim huis: wat zijn de voor- en nadelen?

De consumenten die meegedaan hebben aan het onderzoek van GfK geven aan dat zij gemak het grootste voordeel vinden van de slimme toepassingen voor in huis. Vooral dat de apparaten buitenshuis bediend kunnen worden spreekt de ondervraagden aan. Daarnaast kan een slimme thermostaat ons helpen om energiekosten te besparen. Dit wordt ook gezien als een voordeel van de slimme toepassingen in huis.

Het probleem met apparatuur die voorzien is van de nieuwste technologie is dat de consumenten de prijzen te hoog vinden. Daarnaast vragen veel mensen zich af hoe het zit met het behoud van je privacy als je je huis slimmer wil maken. Daarnaast zijn de mensen bang dat hackers met deze slimme toepassingen aan de haal gaan. Het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen die schade aan willen richten brand kunnen stichten door middel van de slimme stopcontacten. Dat heeft te maken met het feit dat ze blijkbaar eenvoudig in contact kunnen komen met de apparaten via de WiFi-verbinding.

Bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER