Slimme technologie voor échte communicatie met uw huisdier

0
249
Slimme technologie

Veel mensen die een hond hebben kunnen zich hier misschien wel in herkennen. Je hebt een bepaalde manier van communiceren ontwikkeld met je hond, maar eigenlijk is het soms maar een raadsel wat ze nou precies willen. Hoe fijn zou het zijn als we onze huisdieren gewoon kunnen begrijpen door daadwerkelijk te weten wat ze bedoelen? Dit wordt in de toekomst mogelijk met behulp van een slimme technologie. 

Slimme technologie om hondentaal te vertalen

Volgens Amerikaanse onderzoeker Con Slobodchikoff van de Northern Arizona University spreken dieren ook daadwerkelijk een taal. Met een bepaalde toonhoogte of een bepaald geluid kunnen honden zichzelf verstaanbaar maken voor andere honden. In de toekomst wordt het mogelijk om deze hondentaal te vertalen via een slimme technologie. Met behulp van machine learning wordt er een algoritme gecreëerd dat alle uitingen van honden opslaat en vervolgens vertaald naar mensentaal. Eigenlijk is het een volgende stap in de wereld van de live tolken, die al op de markt beschikbaar zijn. Door alles op te slaan wordt het algoritme steeds slimmer en kan hij steeds vaker herkennen wat honden precies bedoelen. Door een real-time tolk wordt het dan mogelijk om echt te achterhalen wat je hond precies probeert duidelijk te maken.

Waarvoor is deze slimme technologie dit interessant?

Op de momenten waarop je je hond niet begrijpt, kan een dergelijke technologie interessant zijn. Vooral in gevallen waarin je het gevoel hebt dat er iets met je hond is, maar je kunt niet achterhalen wat het is. Is hij ziek? Heeft hij honger? Het is soms een raadsel. Daarnaast is het opvallend dat veel honden ingeslapen moeten worden vanwege onverklaarbare gedragsproblemen. Misschien kan een dergelijke tool zorgen voor meer begrip voor honden en hoeven honden ook in de toekomst minder snel ingeslapen te worden en kunnen ze een langer en gelukkiger leven leiden.

Bron

LAAT EEN REACTIE ACHTER